Kuinka hoitaa ihoa talvella?

Ihon hoitaminen talvella

 Talven aikana iho joutuu suurelle rasitukselle pakkasten, kuivan sisäilman ja kylmän tuulen vuoksi. Iho kuivuu, joka tuntuu ja näkyy ihon kiristelynä, hilseilynä, halkeiluna ja epäpuhtauksian iholla. Ihon kuivuus on kuitenkin helpoti hoidettavissa muutamilla ihon hoitorutiinien muutoksilla.

Vettä pitää muistaa juoda

Hoidat koko kehoasi sillä, että huolehdit riittävästä vedenjuonnista. Veden juonti myös virkistää mieltä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. 

Vinkki: Monille vedenjuonti tuntuu vaikealta. Kokeile laittaa vesi tarjolle kannuun ja lisää veden joukkoon esimerkiksi sitruunaa, limeä, pakaste marjoja, kurkkua yms. omien mieltymyksien mukaan. Pyri juomaan päivän mittaan vähintään 1,5-2,5litraa vettä. 


Huolehdi sisäisesti tarvittavien rasvojen saamisesta

On tärkeää varsmitaa, että saat riittävästi rasvoja ruokavaliostasi. Iho tarvitsee omega-rasvahappoja moniin elimistön normaaliin toimintaan: energiaan, vitaminien imeytymiseen, ihon hyvinvointiin, kehon välittäjäaineiden toiminnan ylläpitämiseksi ja hormoonitoimintaan. Parhaimpia rasvanlähteitä ovat esimerkiksi: kylmän veden kalat, kookosöljy, saksanpähkinät, pellavansiemenet ja avokaado.

Vinkki: Lisäilemällä salaattiin edellä mainittuja rasvanlähteitä, saat monipuolisuutta salaatteihin. Vihreät aineosat kuten salaatit, pinaatit, pavut sekä kananamunat ovat hyviä omegan lähteitä joita kannattaa käyttää salaatin seassa. 




Huolehdi riittävästä vitamiinien saannista

Vitamiineillä on tärkeä tehtävä ihon ja kehin hyvinvoinnin kannalta erityisesti b-ryhmän vitamiineilla on tärkeä rooli kuivan ihon hoidossa talvella. B2-vitamiinin puutos voi aiheuttaa haavaumia suuhun ja suun pieliin sekä kuivia, hilseileviä tai rasvaisia kohtia ihoon. B6-vitamiinin puutos voi aiheuttaa limakalvomuutoksia ja ihottumaa. 

Vinkki: Ylenpalttinen kahvinjuonti heikentää B-vitamiinien imeytymistä kehoon. On hyvä hieman säännöstellä kahvin juontia ja varmistaa, että ruokavaliossa on paljon B-vitamiinin lähteitä, kuten kasviksia, täysviljaa, lihaa ja kananmunaa. 


Ihonpuhdistus talvella

Pyri välttämään ihon ylenpalttista pesemistä. Helppo tapa vähentää ihoo kohdistuvaa rasitusta on vaihtaa ihon puhdistustuotteet talvella hieman hellävaraisempiin. Puhdistysöljyt ovat hyvä valinta, koska ne sopivat kaikille ihotyypeille ja poistaa meikin ärsyttämättä ihoa. Kuivalle ja atooppiselle iholle voi käyttää myös puhdistusvoiteita, jotka kosteuttavat samalla ihoa ja jättää ihon upean pehmeäksi. 

Vinkki: Jos ihosi on erittäin kuiva, kokeile pestä ihoasi kosteusvoiteella suihkugeelin sijaan kuivilta ihoalueilta. 

Suositustuotteet: EKOPHARMA Karpalo CLEAR Puhdistusöljy 100ml


Kosteuden tuominen iholle

Kesällä monien iho ei tarvitse erillistä kosteutusta seerumeilla, koska ilmassa on silloin enemmän kosteutta. Talvella kuitenkin iho joutuu suurelle rasitukselle isojen lämpötilaerojen, kuivan sisäilman, pakkasten ja kylmien tuulien vuoksi. 

Talvella on tärkeää saada iholle vesikosteutta, jota ilmat vievät pois iholta. Tähän on hyvä tapa kerrostaa kasvovettä. Geelimäiset hoitovedet on helpoin kerrostaa iholle. Ensin kerrostetaan iholle hoitovetta useita kerroksia ja lukitaan kosteus iholle jollkain kasvoöljyllä ja/tai -voiteella. Syväkosteutukseen sopii hyvin myös hyaluronihappopitoiset seerumit. 

Suositustuotteet: BTB13 Hydration Toner -hoitovesi

Suoja iholle pakkaspäivinä

Kun ulkona on pakkaskelejä, on hyvä levittää iholle suojaavia hoitotuotteita. Vedettömät balmit suojaavat ihoa tehokkaasti ihoärsytykseltä ja punoitukselta. Erilaiset pakkasvoiteetkin kosteuttavat ihoa päivän aikana, suojaten ihoa pakkaselta pitäen ihon pehmeänä ja kimmoisana. 

Suositustuotteet: Vadelma-kasvonaamio
Vadelma-kasvonaamio on tehokosteuttaja, joka suojaa ihoa suurilta lämpötilan vaihteluilta. Tuotteetn keramidit estävät kosteuden haihtumisen iholta. 
Käyttö: Käytä tuotetta kerran viikossa kuorinnan jälkeen. Kuorinta auttaa kosteutta imeytymään iholle paremmin. Levitä naamio ja anna tuotteen vaikuttaa pitkään. Voit laittaa tuotteen myös vaikuttamaan yöksi. Tuote kosteuttaa ihoa niin tehokkaasti, että Vadelma-naamion jälkeen tarvitse välttämättä edes päivävoiteita seuraavana päivänä. 

Suositustuote: Vadelma-marjabalmi
Vadelma-marjabalmi on erittäin ravitseva ja monikäyttöinen balmituote kuiville ihoalueille. Se on täysin tuoksuton.  Tuote soveltuu erityisesti kuiville ihoaluille, kyynärvärsille ja kantapäille. 
Käyttö: Pakkassäillä käytä tuotetta poskipäillä ja huulilla.

Kosmetologikäynti

Kosmetologimme suosittelevat käymään kasvohoidossa vähintään neljä kertaa vuodessa eikä turhaan. Eri vuodenajat ovat haastavia ja tästä syystä on tärkeää, että on myös käytössä eri ominaisuuksilla varusteltuja tuotteita oikeina aikoina vuodesta. Kosmetologit ohjeistavat sinut ihon hoitoon eri vuoden ajat huomioiden. Kosmetologien tekemät tehohoidot auttavat helpottomaaan kotona ihonhoitorutiineja ja pitää ihon hyväkuntoisena. 

Vinkki: Kosmetolgin kasvohoidot ovat ihana rentouttavia hetkiä. Ota hetki aikaa itsellesi ja nauti ammattilaisten tekemästä kasvohoidosta. Olet sen ansainnut. 

Kosmetologien suositus vinkki!: 

Täman hetken ehdoton suositushoito on mikroneulaus. Mikroneulaus mielletään ikääntyvän ihon hoidoksi, mutta sillä saadaan tehtyä niin paljon muutakin.  Mikroneulauksen avulla saadaan esimerkiksi vietyä kosteus syvemmälle ihoon elvyttäen ja heleyttäen ihoa. Mikroneulaus on sarjahoitona suositeltava kokonaisuus, jossa on paljon erilaisia hyötyjä iholle. Mikroneulauksen voi tehdä ongelmakohtiin myös kasvohoidon yhteydessä. Kysy lisää kosmetologeiltamme. 




Kirjoittaja: Jonna Soini

Tuotekuvat: www.naviter.fi

Muut kuvat: Canva ja Lehtomäen Hius- ja Kauneuspiste




Kommentit

Suositut tekstit